Mochi dondurması, oldukça yeni bir trend olsa da, mochi’nin kendisi yüzlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Japonya kökenli olan mochi, tatlı pirinçten yapılır. Buharda pişirilen pirinçler, özel ekipmanlarla dövülerek lokum kıvamında bir hamura dönüştürülür. Bu hamur, içerisine farklı dolgu malzemeleri konarak kaplanır ve tüketilir. Dokusu yumuşak ve çiğnenebilir olup, Japonların geleneksel yeni yıl kutlamalarının bir parçasıdır ve iyi şans getireceğine inanılır.
Geleneksel mochi’nin modern bir trend haline gelmesi ise, bu yumuşak, çiğnenebilir, lokum kıvamındaki mochi hamurunun dondurma ile buluşmasıyla gerçekleşmiştir. İlk olarak Amerika’da popülerleşen bu eşsiz lezzet, dünyada hızla yayılmaya başlamış ve Türkiye’de henüz çok yeni bir tat haline gelmiştir. En kaliteli dondurmaların enfes mochi hamuru ile buluştuğu Mochiko lezzetlerini keşfetmeye davetlisiniz.
Mochiko’yu özel kılan nedir?
Mochi sadece bir tatlı değil, aynı zamanda yepyeni bir deneyimdir. İki katmandan oluşan, renkli ve pofuduk görünümü, elle tutulabilir, yumuşak ve ısırmalık dokusuyla gözlere hitap ederken; içindeki enfes dondurma çeşitleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Ayrıca, klasik pasta ve tatlılara göre çok daha hafif bir alternatiftir.